Co nowego?

Klasyczne kimchi prosto z Korei

Kocham kimchi. Wyciągam je ze słoika i zjadam w przeróżnych konfiguracjach. Jest świetne jako dodatek do ryżu, komosy czy kaszy jaglanej. Nic więcej nie trzeba, całość jest wystarczająco pyszna i satysfakcjonująca. Lubię jeść kimchi z jajecznicą, tofucznicą,  omletem,...

Co nowego?

Klasyczne kimchi prosto z Korei

Kocham kimchi. Wyciągam je ze słoika i zjadam w przeróżnych konfiguracjach. Jest świetne jako dodatek do ryżu, komosy czy kaszy jaglanej. Nic więcej nie trzeba, całość jest wystarczająco pyszna i satysfakcjonująca. Lubię jeść kimchi z jajecznicą, tofucznicą,  omletem,...

Jestem na Patronite!

Co to znaczy?

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Jestem na Patronite!

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Czytaj więcej

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Jabłka w karmelu

Jabłka w karmelu

4 jabłka arkusz pergaminu do pieczenia 4 patyczki do szaszłyków 250 g cukru 1 łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego 4 łyżki wody Jabłka myjemy, wyjmujemy z nich ogonki, osuszamy, nadziewamy na...

Tteok-kkochi: ryżowe szaszłyki z Korei (v)

Tteok-kkochi: ryżowe szaszłyki z Korei (v)

Szaszłyk z koreańskich ciastek ryżowych w sosie z oleju sezamowego i ketchupu. Ciastka ryżowe to właściwie kluski, ich angielska nazwa – rice cakes – jest trochę myląca. Mnie najba

Wegański Wiedeń: moje ulubione adresy

Wegański Wiedeń: moje ulubione adresy

Roślinne jedzenie w samym sercu konserwatywnej Austrii? Przecież to miasto kotleciarzy! Wiedeń kojarzy się ze sznyclem, co nie oznacza wcale, że brakuje dla niego roślinnych alternatyw. Oto moje...

Pin It on Pinterest