Zupełnie nowy podcast!

’Uczta Nakarmionej Stareckiej’

można już słuchać (i oglądać!) na:

Proste kluski

Pierwszy e-book Basi Stareckiej i Piotra Bruś-Klepackiego

Co nowego?

Domowe jagodzianki z kruszonką od serca

Nawet najpyszniejsze jagodzianki z cukierni nie mogą się równać z tymi zrobionymi samodzielnie! Dlaczego? Bo satysfakcja z ich przygotowania sprawia równie dużą frajdę co zachwycający efekt końcowy. Spodziewajcie się pysznych drożdżówek!...

Co nowego?

Domowe jagodzianki z kruszonką od serca

Nawet najpyszniejsze jagodzianki z cukierni nie mogą się równać z tymi zrobionymi samodzielnie! Dlaczego? Bo satysfakcja z ich przygotowania sprawia równie dużą frajdę co zachwycający efekt końcowy. Spodziewajcie się pysznych drożdżówek!...

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Ósma Kolonia – dobre jedzenie, dobrzy ludzie

Ósma Kolonia – dobre jedzenie, dobrzy ludzie

Dobre jedzenie – dobrzy ludzie. Tak brzmi hasło reklamowe stosunkowo nowej wegetariańsko-wegańskiej knajpki na Żoliborzu. Jeśli jednak trzymać się chronologii wydarzeń, było zupełnie na odwrót: bez...

Tapas Gastrobar – hiszpański romans

Tapas Gastrobar – hiszpański romans

Tak rozkochać potrafią tylko południowcy. Błysk zębów, czarne, gęste loki na skroni i patatas bravas na stole. Stołeczne smakoszki padły ofiarą kulinarnej, miłosnej intrygi. Już nie adresy z połówką...

Warszawa: Wietnam w Wólce Kosowskiej

Warszawa: Wietnam w Wólce Kosowskiej

Macica świni, mięso kozy i kacze jaja z embrionem – do Azji nam bliżej, niż mogłoby się zdawać. Huyen i Linh, dwie przeurocze Wietnamki, poznałam kiedyś, zajadając świńskie ogonki w Shabu-Shabu,...

Pin It on Pinterest