Co nowego?

Gorąca sałata pod serową zaspą

Zima nie sprzyja zajadaniu się surową zieleninką. Chce się jeść potrawy ciepłe, miłe i kojące. Szukając kompromisu, by jednak nie pozbawić się sałaty w codziennym odżywianiu, przypomniałam sobie o jej cudownej odmianie. Sałata rzymska! Ta mięsista, jędrna, gruboskórna...

Co nowego?

Gorąca sałata pod serową zaspą

Zima nie sprzyja zajadaniu się surową zieleninką. Chce się jeść potrawy ciepłe, miłe i kojące. Szukając kompromisu, by jednak nie pozbawić się sałaty w codziennym odżywianiu, przypomniałam sobie o jej cudownej odmianie. Sałata rzymska! Ta mięsista, jędrna, gruboskórna...

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Koreańska wyspa Jeju: jak zamieszkałam w buddyjskiej świątyni i prawie zostałam mniszką

Koreańska wyspa Jeju: jak zamieszkałam w buddyjskiej świątyni i prawie zostałam mniszką

Temple stay to coraz popularniejsza forma turystyki w Korei. Skorzystałam z niej podczas pobytu na Jeju - mieszkałam, modliłam się i jadłam razem z buddyjskimi mnichami.  W Korei Południowej...

Kitzbühel: co zjeść w najbardziej ekskluzywnym resorcie narciarskim w Alpach?

Kitzbühel: co zjeść w najbardziej ekskluzywnym resorcie narciarskim w Alpach?

Trudno wyobrazić sobie lepszą narciarską destynację od tego tyrolskiego miasteczka. Jego dzieje nierozerwalnie wiążą się z historią turystyki narciarskiej, a za jej początek uznaje się 1895 rok. W...

Pin It on Pinterest