Podcasty
Co nowego?
Co nowego?
Jestem na Patronite!
Co to znaczy?
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Jestem na Patronite!
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Życie jest za krótkie na złe jedzenie
2 proste przepisy na kwiaty cukinii
Piękne i smaczne. Kwiaty cukinii. Zerwijcie ich trochę i pędźcie do kuchni. Oto dwa proste przepisy. Tarta z żeńskimi kwiatami cukinii 6/8 porcji, czas przygotowania: ok 2 godzin Ciasto: 250 g mąki...
2 przepisy na suchary: na słono i słodko
Odkąd Stary co drugi dzień piecze chleb - mamy w domu suchary. Zbierają się piętki i niedojedzone kromeczki. Chowam je skrzętnie do płóciennego woreczka, a potem przerabiam na różne dania. Nie...
Zakupy online: sklepy z azjatyckimi składnikami
Tęsknicie za azjatyckimi potrawami, których smak zachwycił Was podczas egzotycznych podróży? Sklepy z azjatyckimi składnikami działają również online!
Zakupy online: gdzie kupić dobrą mąkę?
Praktyczna lista polskich rodzinnych młynów, które sprzedają swoją ekologiczną mąkę przez internet. Bez kolejek, z krótkim czasem realizacji zamówień.
Fasola: 4 proste, tanie i pyszne przepisy!
Zwykła biała fasola, a tyle możliwości. Poniżej znajdziecie bardzo proste i tanie przepisy, które powstały w czasie obecnego kryzysu. Zrodziły się z totalnego braku, a nie nadmiaru
Londyn: moje ulubione miejsca (dużo adresów)
Londynu nie da się przejeść, zawsze jest coś nowego do spróbowania. Za każdym razem, kiedy tu jestem, staram się z ciekawości zajrzeć do restauracji z listy najlepszych według National Restaurant...
Kitzbühel: co zjeść w najbardziej ekskluzywnym resorcie narciarskim w Alpach?
Trudno wyobrazić sobie lepszą narciarską destynację od tego tyrolskiego miasteczka. Jego dzieje nierozerwalnie wiążą się z historią turystyki narciarskiej, a za jej początek uznaje się 1895 rok. W...
Kolacja i warsztaty z historycznej kuchni tureckiej w Wilanowie
Fascynują mnie kucharze rekonstruktorzy, którzy łączą fach kucharski ze znajomością historii. Dzięki ich pracy można spojrzeć na jedzenie w szerszej i ciekawszej perspektywie. Wydawałoby się, że...
Fizjologia pisania, czyli jak powstają moje teksty
Najbardziej wstydliwe i intymne kulisy pracy, o których pewnie wolelibyście nie wiedzieć. Skończyłam właśnie czytać drugą część książki Agaty Napiórskiej „Jak oni pracują”. To zbiór rozmów z...