Co nowego?

Domowe jagodzianki z kruszonką od serca

Nawet najpyszniejsze jagodzianki z cukierni nie mogą się równać z tymi zrobionymi samodzielnie! Dlaczego? Bo satysfakcja z ich przygotowania sprawia równie dużą frajdę co zachwycający efekt końcowy. Spodziewajcie się pysznych drożdżówek! Miękkich, obłocznych,...

Co nowego?

Domowe jagodzianki z kruszonką od serca

Nawet najpyszniejsze jagodzianki z cukierni nie mogą się równać z tymi zrobionymi samodzielnie! Dlaczego? Bo satysfakcja z ich przygotowania sprawia równie dużą frajdę co zachwycający efekt końcowy. Spodziewajcie się pysznych drożdżówek! Miękkich, obłocznych,...

Jestem na Patronite!

Co to znaczy?

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Jestem na Patronite!

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Czytaj więcej

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Szwajcaria na rowerze

Szwajcaria na rowerze

Co czułam wsiadając do samolotu lecącego do Zurichu? Wielką ekscytację i lekkie przerażenie. Tak, bo najbliższe dni miałam spędzić na rowerze pokonując słynną Alpejską Trasę Panoramiczną. Tego...

Włoski omlet śniadaniowy

Włoski omlet śniadaniowy

Od czasu publikacji odcinka mojego podcastu „Z pełnymi ustami” poświęconego omletom, temat jaj nie znika za horyzontem mojego stołu jak i stołu moich słuchaczy. Większość po rozmowie z Mati Pichci...

Grzanka zazjatyzowana

Grzanka zazjatyzowana

Caciocavallo, jeden z najbardziej charakterystycznych serów z południa Włoch. Produkowany z pełnego mleka krowiego, o ciekawym owalnym kształcie i złocistym kolorze. W smaku słodkawy, podobny w tym...

Pin It on Pinterest