Prasa
Nakarmiona Starecka: blog kulinarno-podróżniczy
Współpracuję z:
- tygodnikiem Wysokie Obcasy,
- Gazetą Wyborczą,
- magazynem Twój Styl,
- magazynem National Geographic Traveler,
- magazynem Puls Biznesu Weekend,
- serwisem Vogue.pl.
Poniżej znajdziecie wszystkie teksty, które ukazały się w tych tytułach również w wersji elektronicznej.
SZKOŁA GOTOWANIA STARECKIEJ –
CYKL W WYSOKICH OBCASACH
|
- Jak elegancko pociąć warzywa i zrobić jarski bulion?
- Jak zrobić jajko w koszulce?
- Jak ze steku nie zrobić podeszwy?
- Jak zrobić raviolo con uovo?
- Jak zrobić risotto?
- Jak przygotować święta: na słono i na słodko?
- Jak zrobić wołowinę po burgundzku?
- Jak upiec apfelstrudel?
- Jak usmażyć i wyfiletować surowe śledzie?
- Jak przygotować jaja na Wielkanoc?
- Jak zrobić curry z jagnięciny?
- Jak zrobić kiełbasę w domu?
- Jak zrobić koreańskie pierożki mandu?
- Jak zrobić rumuńską mamałygę z bryndzą i śmietaną?
- Przepisy na wigilijne grzyby
- Słodkie święta z Miss Mellow
- Jak zrobić pad thaia?
- Jak zrobić chaczapuri?
- jak zrobić wiener schnitzel?
- jak zrobić bułgarską banicę?
- Jak ukisić koreańskie kimchi?
|
|
SZKOŁA PODRÓŻOWANIA – WAKACYJNY CYKL W WYSOKICH OBCASACH
|
TEKSTY DLA WYSOKICH OBCASÓW
|
- O Motomamach
- O jedzeniu kwiatów z Ewą Pe
- O Mai Sobczak i jej ajurwedyjskiej filozofii żywienia
- O zupie pho i małżach z Zalewu Zegrzyńskiego z Linh Nguyen
- O kurach co szkolą menedżerów
- O podróżniczkach, smakoszkach
- O zdolnych polskich ceramiczkach: Malwinie Konopackiej, Basi Turkiewicz, Tosi Kiliś i Agacie Klimkowskiej
- O kanapkach Pana Inżyniera
- O dobrym jedzeniu, czyli o książce Agaty Michalak
- O moich biednych, zmęczonych kulinarnym ekscesami kiszkach
- O koreańskiej saunie
- O AleFantach, boksach subskrypcyjnych
- O twórcach niezwykłej kwiaciarni Floks w Sopocie
- O beskidzkiej Chacie Wędrowca i jej gospodarzach, twórcach słynnego naleśnika giganta z jagodami
- O Polaku, który robi karierę w koreańskiej telewizji
- O Marcie, właścicielce krakowskiej Cafe Lisboa wypiekającej pastel de nata
- O pierwszych kosmetykach Resibo, Hagi i Jan Barba
- O roślinnym ramenie w Vegan Ramen Shopie
- O książce kucharskiej kapitana Kacperaszka
- O męskiej pielęgnacji
- o Oli Hercules
- o koreańskiej sztuce odpoczynku
- Sama Khanafer o swojej nowej książce „Szafran mięta i kardamon„
- Daj sobie wycisk – relacja z obozu kondycyjnego
- Wielkanocne przepisy z wrocławskiego Dinette
- Vege małpa i jej przepis na azjatycką owsiankę
- Filozoficzna kuchnia buddyjskiej mniszki Jeong Kwan
- O pijalni ziół przy placu Zbawiciela
- Dominika Krzemińska i jej cukiernia Kukułka
- Wegańskie święta Wegan Nerd Alicji Rokickiej
- Nasza książka kucharska z kuchnią uchodżców
- Najlepsze wegańskie bistro i lodziarnia w Wiedniu
- O ćpaniu chleba w czasie zarazy
- O koreańskim makaronie chapaguri
|
|
NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER
|
STOŁECZNE WYDANIE GAZETY WYBORCZEJ
|
|
DUŻY FORMAT
PULS BIZNESU
|
|
VOGUE.PL
|
|
- Przewodnik po stołecznych koktajlbarach
- Ranking warszawskich kawiarni
- Przewodnik po wrocławskich restauracjach, barach i kawiarniach
- Przewodnik po poznańskich restauracjach, barach i kawiarniach
- Wywiad z rzeźnikiem Grzegorzem Kwapniewskim
- Wywiad z Luizą Trisno, szefową kuchni restauracji Ramen Girl
- Wywiad z Jackiem Szklarkiem, prezesem polskiego oddziału Slow Food
- Wywiad z mistrzem baristów Sławkiem Saranem
- Wywiad ze Sławkiem Sendzielskim o ogrodowych obciachach
- Wywiad z Adamem Chrząstowskim o kondycji Rzeczpospolitej Grillowej
- Wywiad z Japończykiem, Shoji Okadą, o polskich przekleństwach
- Przewodnik po Kraju Basków
- Wywiad z Polakiem, który warzy piwo w Wietnamie
- Wywiad z Tomkiem Roehrem, twórcą pierwszego w Polsce baru „zero waste”
- Przewodnik po Bukareszcie
- Wywiad z koreańskim Bj’em Banzzem prowadzącym kanał mukbang
- Jak pościmy? Wywiad z Michałem Lachurem
- Wywiad z Maćkiem Nowickim o jego programie TV w Korei
|
WEEKENDOWE WYDANIE GAZETA.PL
|
WERANDA WEEKEND
|
|
FOOD SERVICE
|
|
|
Czasami zamieniam się rolą z innymi dziennikarzami i to ja jestem odpytywana.
|
Nakarmiona Starecka jest również na Facebooku i Instagramie.
Kontakt: basia.starecka@gmail.com