Sezon na szparagi!

Co nowego?

Bardzo wiosenne spring rollsy ze szparagami

Zdrowsza i lżejsza wersja sajgonek – bez smażenia i gotowania. Wystarczy zawinąć ulubione składniki w namoczony wcześniej w wodzie papier ryżowy. To bardzo proste! Spring rollsy można zjadać jako przekąskę albo pełnoprawne danie. To także super posiłek do zabrania ze...

Co nowego?

Bardzo wiosenne spring rollsy ze szparagami

Zdrowsza i lżejsza wersja sajgonek – bez smażenia i gotowania. Wystarczy zawinąć ulubione składniki w namoczony wcześniej w wodzie papier ryżowy. To bardzo proste! Spring rollsy można zjadać jako przekąskę albo pełnoprawne danie. To także super posiłek do zabrania ze...

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Rzuciłam etat i co dalej?

Rzuciłam etat i co dalej?

Podsumowanie czterech miesięcy na frilansie: napisałam ponad trzydzieści tekstów, odwiedziłam sześć krajów, wzięłam ślub, rozpoczęłam kurs retoryki w Instytucie Badań Literackich i dostałam się do...

Gdzie i co zjeść, czyli kulinarny przewodnik po Bukareszcie

Gdzie i co zjeść, czyli kulinarny przewodnik po Bukareszcie

W Bukareszcie króluje tradycyjne rumuńskie jedzenie. Rumuni lubią swoją mamałygę, flaki na maśle i mleku oraz wieprzowe kiełbaski. W stolicy jednak przybywa nowych, modnych miejsc dla młodych ludzi....

Wkrótce otwarcie Hali Gwardii

Wkrótce otwarcie Hali Gwardii

Będą ramen, pastrami i kartacze. Nowe targowisko ma być integralną częścią Hali Mirowskiej – i miejscem spotkań z repertuarem kulturalnym.   Do wybudowanej w 1901 roku i zapuszczanej przez lata...

Pin It on Pinterest