Co nowego?

Azjatyczny makaron ze smażonym ogórkiem (v)

Ogórek w kuchni azjatyckiej to istna sensacja. Pojawia się bowiem jako ważny składnik głównych dań. Zupełnie inaczej niż w naszej kuchni, gdzie jest sezonowym dodatkiem w formie sałatki czy przekąski. W Chinach przed pokrojeniem ogórki się "rozbija" płaską częścią...

Co nowego?

Azjatyczny makaron ze smażonym ogórkiem (v)

Ogórek w kuchni azjatyckiej to istna sensacja. Pojawia się bowiem jako ważny składnik głównych dań. Zupełnie inaczej niż w naszej kuchni, gdzie jest sezonowym dodatkiem w formie sałatki czy przekąski. W Chinach przed pokrojeniem ogórki się "rozbija" płaską częścią...

Jestem na Patronite!

Co to znaczy?

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Jestem na Patronite!

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Czytaj więcej

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Szparagi z pastą jajeczną

Szparagi z pastą jajeczną

Szparagi z jajkiem to klasyczne i bardzo dobre połączenie. Ten duet kocha się w sobie na zabój bez względu na stan skupienia jajka. Może być w koszulce, może być sadzone, może być na twardo....

Włoski omlet śniadaniowy

Włoski omlet śniadaniowy

Od czasu publikacji odcinka mojego podcastu „Z pełnymi ustami” poświęconego omletom, temat jaj nie znika za horyzontem mojego stołu jak i stołu moich słuchaczy. Większość po rozmowie z Mati Pichci...

Grzanka zazjatyzowana

Grzanka zazjatyzowana

Caciocavallo, jeden z najbardziej charakterystycznych serów z południa Włoch. Produkowany z pełnego mleka krowiego, o ciekawym owalnym kształcie i złocistym kolorze. W smaku słodkawy, podobny w tym...

Pin It on Pinterest