Prasa

Nakarmiona Starecka: blog kulinarno-podróżniczy


Współpracuję z:

  • tygodnikiem Wysokie Obcasy,
  • Gazetą Wyborczą,
  • magazynem Twój Styl,
  • magazynem National Geographic Traveler,
  • magazynem Puls Biznesu Weekend,
  • serwisem Vogue.pl.

Poniżej znajdziecie wszystkie teksty, które ukazały się w tych tytułach również w wersji elektronicznej.

SZKOŁA GOTOWANIA STARECKIEJ –
CYKL W WYSOKICH OBCASACH

  1. Jak elegancko pociąć warzywa i zrobić jarski bulion?
  2. Jak zrobić jajko w koszulce?
  3. Jak ze steku nie zrobić podeszwy?
  4. Jak zrobić raviolo con uovo?
  5. Jak zrobić risotto?
  6. Jak przygotować święta: na słono i na słodko?
  7. Jak zrobić wołowinę po burgundzku?
  8. Jak upiec apfelstrudel?
  9. Jak usmażyć i wyfiletować surowe śledzie?
  10. Jak przygotować jaja na Wielkanoc?
  11. Jak zrobić curry z jagnięciny?
  12. Jak zrobić kiełbasę w domu?
  13. Jak zrobić koreańskie pierożki mandu?
  14. Jak zrobić rumuńską mamałygę z bryndzą i śmietaną?
  15. Przepisy na wigilijne grzyby
  16. Słodkie święta z Miss Mellow
  17. Jak zrobić pad thaia?
  18. Jak zrobić chaczapuri?
  19. jak zrobić wiener schnitzel?
  20. jak zrobić bułgarską banicę?
  21. Jak ukisić koreańskie kimchi?

SZKOŁA PODRÓŻOWANIA – WAKACYJNY CYKL W WYSOKICH OBCASACH

 TEKSTY DLA WYSOKICH OBCASÓW

NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER

STOŁECZNE WYDANIE GAZETY WYBORCZEJ

DUŻY FORMAT

PULS BIZNESU

VOGUE.PL 

  1. Przewodnik po stołecznych koktajlbarach
  2. Ranking warszawskich kawiarni
  3. Przewodnik po wrocławskich restauracjach, barach i kawiarniach
  4. Przewodnik po poznańskich restauracjach, barach i kawiarniach
  5. Wywiad z rzeźnikiem Grzegorzem Kwapniewskim
  6. Wywiad z Luizą Trisno, szefową kuchni restauracji Ramen Girl
  7. Wywiad z Jackiem Szklarkiem, prezesem polskiego oddziału Slow Food
  8. Wywiad z mistrzem baristów Sławkiem Saranem
  9. Wywiad ze Sławkiem Sendzielskim o ogrodowych obciachach
  10. Wywiad z Adamem Chrząstowskim o kondycji Rzeczpospolitej Grillowej
  11. Wywiad z Japończykiem, Shoji Okadą, o polskich przekleństwach
  12. Przewodnik po Kraju Basków
  13. Wywiad z Polakiem, który warzy piwo w Wietnamie
  14. Wywiad z Tomkiem Roehrem, twórcą pierwszego w Polsce baru „zero waste”
  15. Przewodnik po Bukareszcie
  16. Wywiad z koreańskim Bj’em Banzzem prowadzącym kanał mukbang
  17. Jak pościmy? Wywiad z Michałem Lachurem
  18. Wywiad z Maćkiem Nowickim o jego programie TV w Korei

WEEKENDOWE WYDANIE GAZETA.PL

WERANDA WEEKEND

FOOD SERVICE 

Czasami zamieniam się rolą z innymi dziennikarzami i to ja jestem odpytywana.

Nakarmiona Starecka jest również na Facebooku i Instagramie.

Kontakt: basia.starecka@gmail.com