Prasa

Nakarmiona Starecka: blog kulinarno-podróżniczy


Współpracuję z tygodnikiem Wysokie Obcasy, miesięcznikiem National Geographic Traveler, magazynem Twój Styl, Food Service, serwisem Vogue.pl, weekendowym wydaniem Gazeta.pl i Werandaweekend.pl. Poniżej znajdziecie wszystkie teksty, które ukazały się w tych tytułach również w wersji elektronicznej.

SZKOŁA GOTOWANIA STARECKIEJ –
CYKL W WYSOKICH OBCASACH

    1. Jak elegancko pociąć warzywa i zrobić jarski bulion?
    2. Jak zrobić jajko w koszulce?
    3. Jak ze steku nie zrobić podeszwy?
    4. Jak zrobić raviolo con uovo?
    5. Jak zrobić risotto?
    6. Jak przygotować święta: na słono i na słodko?
    7. Jak zrobić wołowinę po burgundzku?
    8. Jak upiec apfelstrudel?
    9. Jak usmażyć i wyfiletować surowe śledzie?
    10. Jak przygotować jaja na Wielkanoc?
    11. Jak zrobić curry z jagnięciny?
    12. Jak zrobić kiełbasę w domu?
    13. Jak zrobić koreańskie pierożki mandu?
    14. Jak zrobić rumuńską mamałygę z bryndzą i śmietaną?
    15. Przepisy na wigilijne grzyby
    16. Słodkie święta z Miss Mellow
    17. Jak zrobić pad thaia?
    18. Jak zrobić chaczapuri?
    19. jak zrobić wiener schnitzel?
    20. jak zrobić bułgarską banicę?
    21. Jak ukisić koreańskie kimchi?

SZKOŁA PODRÓŻOWANIA – WAKACYJNY CYKL W WYSOKICH OBCASACH

 TEKSTY DLA WYSOKICH OBCASÓW

    1. O Motomamach
    2. O jedzeniu kwiatów z Ewą Pe
    3. O Mai Sobczak i jej ajurwedyjskiej filozofii żywienia
    4. O zupie pho i małżach z Zalewu Zegrzyńskiego z Linh Nguyen
    5. O kurach co szkolą menedżerów
    6. O podróżniczkach, smakoszkach
    7. O zdolnych polskich ceramiczkach: Malwinie Konopackiej, Basi Turkiewicz, Tosi Kiliś i Agacie Klimkowskiej
    8. O kanapkach Pana Inżyniera
    9. O dobrym jedzeniu, czyli o książce Agaty Michalak
    10. O moich biednych, zmęczonych kulinarnym ekscesami kiszkach
    11. O koreańskiej saunie
    12. O AleFantach, boksach subskrypcyjnych
    13. O twórcach niezwykłej kwiaciarni Floks w Sopocie
    14. O beskidzkiej Chacie Wędrowca i jej gospodarzach, twórcach słynnego naleśnika giganta z jagodami
    15. O Polaku, który robi karierę w koreańskiej telewizji
    16. O Marcie, właścicielce krakowskiej Cafe Lisboa wypiekającej pastel de nata
    17. O pierwszych kosmetykach Resibo, Hagi i Jan Barba
    18. O roślinnym ramenie w Vegan Ramen Shopie
    19. O książce kucharskiej kapitana Kacperaszka
    20. O męskiej pielęgnacji
    21. o Oli Hercules
    22. o koreańskiej sztuce odpoczynku
    23. Sama Khanafer o swojej nowej książce „Szafran mięta i kardamon
    24. Daj sobie wycisk – relacja z obozu kondycyjnego
    25. Wielkanocne przepisy z wrocławskiego Dinette
    26. Vege małpa i jej przepis na azjatycką owsiankę
    27. Filozoficzna kuchnia buddyjskiej mniszki Jeong Kwan
    28. O pijalni ziół przy placu Zbawiciela

NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER

STOŁECZNE WYDANIE GAZETY WYBORCZEJ

DUŻY FORMAT

PULS BIZNESU

VOGUE.PL 

  1. Przewodnik po stołecznych koktajlbarach
  2. Ranking warszawskich kawiarni
  3. Przewodnik po wrocławskich restauracjach, barach i kawiarniach
  4. Przewodnik po poznańskich restauracjach, barach i kawiarniach
  5. Wywiad z rzeźnikiem Grzegorzem Kwapniewskim
  6. Wywiad z Luizą Trisno, szefową kuchni restauracji Ramen Girl
  7. Wywiad z Jackiem Szklarkiem, prezesem polskiego oddziału Slow Food
  8. Wywiad z mistrzem baristów Sławkiem Saranem
  9. Wywiad ze Sławkiem Sendzielskim o ogrodowych obciachach
  10. Wywiad z Adamem Chrząstowskim o kondycji Rzeczpospolitej Grillowej
  11. Wywiad z Japończykiem, Shoji Okadą, o polskich przekleństwach
  12. Przewodnik po Kraju Basków
  13. Wywiad z Polakiem, który warzy piwo w Wietnamie
  14. Wywiad z Tomkiem Roehrem, twórcą pierwszego w Polsce baru „zero waste”
  15. Przewodnik po Bukareszcie
  16. Wywiad z koreańskim Bj’em Banzzem prowadzącym kanał mukbang
  17. Jak pościmy? Wywiad z Michałem Lachurem
  18. Wywiad z Maćkiem Nowickim o jego programie TV w Korei

WEEKENDOWE WYDANIE GAZETA.PL

WERANDA WEEKEND

FOOD SERVICE 

Czasami zamieniam się rolą z innymi dziennikarzami i to ja jestem odpytywana.

Nakarmiona Starecka jest również na Facebooku i Instagramie.

Kontakt: basia.starecka@gmail.com