LENIWE I KOJĄCE ŚNIADANIE Z CBD

Jogurt z miodem to słodki śniadaniowy klasyk rodem z Grecji. Ja dodaję do niego jeszcze oliwę i odrobinę soli. Połączenie tych składników sprawia, że całość jest ciekawsza i bardziej złożona w smaku. Podoba się zarówno łasuchom jak i tym, którzy nie przepadają za słodkimi śniadaniami. Jeśli szukacie w jedzeniu ukojenia to idealnym pomysłem będzie dodanie do całości jeszcze kilku kropel olejku CBD.

Śniadanie z CBD
Śniadanie z CBD
Jogurt, miód, oliwa, sól, pistacje, kwiatki i olejek CBD
Jogurt, miód, oliwa, sól, pistacje, kwiatki i olejek CBD

CO TO CBD?

To suplement, który zawiera kannabinoidy występujące w konopiach siewnych. Ma duże znaczenie prozdrowotne i jest optymalnym wsparciem prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ma właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, uspokajające i zmniejszające nadmierne napięcie mięśniowe. Jeśli zatem szukacie sposobu na ukojenie nerwów już od rana, polecam zainteresowanie się olejkami CBD i to śniadaniowe połączenie.

TO CBD MOŻNA UŻYWAĆ W KUCHNI?

Zamiast zwyczajowej suplementacji pod język, olejek CBD można zjadać z ulubionymi potrawami. Wystarczy buteleczkę z olejkiem ustawić na kuchennej półce – wtedy łatwiej będzie pamiętać o jego stosowaniu. Zasada jest tylko jedna: CBD rozpuszcza się w tłuszczach. A zatem proponowane przeze mnie śniadanie wydaje się idealnym połączeniem. Nie dość, że smacznym to jeszcze cieszącym oko.

LENIWE I KOJĄCE ŚNIADANIE Z CBD

(porcja dla 1 osoby)

  • pół opakowania jogurtu (klasycznego lub wegańskiego)
  • 1 łyżka miodu (lub w wersji wegańskiej syropu klonowego
  • 1 lub 2 krople olejku CBD (ja użyłam polskiego olejku marki CannabiGold)
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli (ja użyłam himalajskiej)
  • dowolne dodatki: bakalie, orzechy, kwiatki

Połączyć składniki, pokontemplować całość i zjeść na uspokojenie.

Przepis powstał we współpracy z producentem olejków CBD CannabiGold.