Podcasty
Co nowego?
Co nowego?
Jestem na Patronite!
Co to znaczy?
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Jestem na Patronite!
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Życie jest za krótkie na złe jedzenie
Mąka i Woda – najlepszy makaron w stolicy
Mąka i Woda szybko zdobyła status beniaminka stołecznej sceny kulinarnej. Pławiąca się w pieszczotach komplementów, słodkich szeptach uznania, nie spoczywa jednak na laurach i zamiast klepać się po...
Bistro La Cocotte – kameralnie i domowo
Marzenie o własnej restauracji to wirus, który namnaża się w naszym kraju. Według moich skromnych kalkulacji zarażone jest już około 90 procent populacji. Niemal każdy marzy o miejscu, w którym...
Cafe de la Poste – sery pod kościołem
Na starych Bielanach, vis à vis kościoła św. Zygmunta, powstała mała, urocza kawiarenka Cafe de la Poste. O wolne miejsca przy stolikach spierają się rodziny, właściciel – Francuz – przejęty...
Mozaika – na dancing i śledzia
Jest wiele możliwości, jak mawiał inżynier z filmu „Dziewczyny do wzięcia” Kondratiuka. Można do kawiarni pójść, zaprosić dziewczynę na wuzetkę. Można znajomych wyciągnąć na flaki. A ogrom tych...
Kanelbullar, drożdżowe bułeczki z kardamonem
Kanelbullar, cinnamon rolls czyli po prostu bułki z cynamonem. Prosty przepis na zmysłową przyjemność i piękny zapach w domu. Wakacje na Warmii i Mazurach. Jedziemy przed siebie, Bartek podpowiada,...
Być może będzie nowy plac Hipstera?
Wetknięty pomiędzy historyczną zabudowę z grubsza ciosany fallus śp. Stefana Kuryłowicza początkowo nie wzbudzał mojego entuzjazmu. Dramatycznie złamał perspektywę ulic biegnących w kierunku placu...
Mandala – powrót aromatycznej kuchni
Mandala wciąż z powodzeniem godzi funkcję bezpretensjonalnego, nonszalanckiego klubu, w którym każdy czuje się swobodnie, z restauracją. Jakiś czas temu w „Gazecie Wyborczej” ukazał się artykuł o...
Why Thai – randka w ciemno
Przedstawia się jako atrakcyjna i pociągająca. Why Thai obiecuje wiele, nie chce zdradzać szczegółów, wabi tajemnicą. Masz na nią coraz większy apetyt i nie możesz się doczekać, by ją poznać. Mówią...
Top Chef, kulisy programu
– O telewizji mam jak najgorsze zdanie, bardzo dziękuję za zaproszenie, ale nie skorzystam – odpisałam w pierwszym odruchu producentom „Top Chef” na zaproszenie do udziału w programie. Wychowałam...