Podcasty
Co nowego?
Co nowego?
Jestem na Patronite!
Co to znaczy?
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Jestem na Patronite!
To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.
Życie jest za krótkie na złe jedzenie
Pook Pasta – makarony domowej roboty
Ursynów to małe miasto w mieście, ma wszystko – kino, kawiarnie, restauracje i duuużo kościołów. Jednym słowem, wcale nie trzeba wyprawiać się do centrum, by zaznać tu rozkoszy mieszkania w stolicy....
Hoża by Mondovino – stek od Top Chefa
Martin, ach, Martin. Ufne i szczere spojrzenie, opanowanie, uśmiech. Jeden z moich faworytów w programie „Top Chef”. No i jedyny argentyński szef kuchni gotujący w Polsce. Do niego chadza się na...
Przetwory 2013
Zrób jeden słoik, a będziesz chciał więcej. Tak było w moim przypadku. Miałam ochotę zawekować wszystkie skarby lata i jesieni, a potem zabrać je ze sobą w podróż przez złe i zimne miesiące reszty...
TUK TUK – tajsko, modnie, choć zachowawczo
Tajlandzka riksza z fasonem zaparkowała na najmodniejszym placu stolicy. Wcisnęła się pomiędzy kawiarnię Karma a chiński bar weselno-studencki Que Huong serwujący dania śnięte jak ryby pływające w...
Superiore – śródziemnomorsko
Zrobiłam już drugą pętlę rowerem po centrum i nic. „Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca (…) tylko zimno i pada, zimno i pada na to miejsce w środku Europy”, śpiewał Kazik w mojej...
L’olivo – po prostu po włosku
– Gdzie chodzisz jeść? – pytam często kucharzy. Przeważnie odpowiadają wymijająco. Oczywiście, sprawdzają, co się dzieje w mieście, szczególnie jeśli pojawia się miejsce o podobnym profilu do ich...
Secret Life Cafe – kawiarnia na własność
Gdy jako nastolatka przeżywałam fascynację francuską bohemą, marzyłam: jak dorosnę, będę mieć własną kawiarnię. Oczywiście nie na własność, nic z tych rzeczy. Chodziło o zaprzyjaźnione miejsce,...
Der Elefant – restauracyjny gigant
Ponowne otwarcie Der Elefant, kultowej restauracji z wieloletnią tradycją, okazało się sukcesem. Jest smacznie, choć menu wydaje się nieco szalone, i profesjonalnie – obsługę szkolą lojalni...
Bar Prasowy – nie gap się, tylko jedz!
Na otwarcie tego baru mlecznego czekali wszyscy – społecznicy, którzy walczyli o zachowanie charakteru miejsca, emeryci dopingujący inicjatywę cienkim portfelem, a nawet bywalcy najmodniejszych...