Co nowego?

Różowe szparagi ze smażonymi rzodkiewkami

Wiosenne i orzeźwiające danie – dodatek kefiru, koperku i rzodkiewek sprawia, że szparagi smakują jak pierwszy posiłek na świeżym powietrzu w sezonie. Młode, zieloniutkie i jędrne szparagi nie potrzebują garnków, by je przygotować. Można je przecież zjadać nawet na...

Co nowego?

Różowe szparagi ze smażonymi rzodkiewkami

Wiosenne i orzeźwiające danie – dodatek kefiru, koperku i rzodkiewek sprawia, że szparagi smakują jak pierwszy posiłek na świeżym powietrzu w sezonie. Młode, zieloniutkie i jędrne szparagi nie potrzebują garnków, by je przygotować. Można je przecież zjadać nawet na...

Jestem na Patronite!

Co to znaczy?

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Jestem na Patronite!

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Czytaj więcej

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Wkrótce otwarcie Hali Gwardii

Wkrótce otwarcie Hali Gwardii

Będą ramen, pastrami i kartacze. Nowe targowisko ma być integralną częścią Hali Mirowskiej – i miejscem spotkań z repertuarem kulturalnym.   Do wybudowanej w 1901 roku i zapuszczanej przez lata...

Euskadi – Kraj Basków w Krakowie

Euskadi – Kraj Basków w Krakowie

W kuchni baskijskiej nie da się chodzić na skróty – szynka szwarcwaldzka z supermarketu nie zastąpi najlepszej dojrzewającej szynki na świecie, czyli jamón ibérico de bellota, podobnie jak policzki...

KoreaTown – z Koreanką w koreańskiej restauracji

KoreaTown – z Koreanką w koreańskiej restauracji

Koreanka rozczarowana opuszczała restaurację, deliberując nad za wysokimi jej zdaniem cenami i niedostatecznym dopracowaniem dań. KoreaTown dołącza do reszty lokali z kuchnią koreańską za 39 złotych, pod względem jakości składników i dopracowania dań wypada jednak na ich tle najlepiej, jeśli porównać ją choćby z Onggi, koreańską restauracją obok szkoły baletowej przy ulicy Moliera.

Pin It on Pinterest