Co nowego?

Karmelizowane pomidorki z brzoskwiniami

Basia, a jak ty robisz te pyszne słodkie pomidorki do chlebka, które zawsze jemy u ciebie? To jest przepis na życzenie moich koleżanek. Zbyt jednak popularny, by trzymać go w sekrecie. Przyda się na bankiety, święta, plotki z dziewczynami, ale też i na śniadanie czy...

Co nowego?

Karmelizowane pomidorki z brzoskwiniami

Basia, a jak ty robisz te pyszne słodkie pomidorki do chlebka, które zawsze jemy u ciebie? To jest przepis na życzenie moich koleżanek. Zbyt jednak popularny, by trzymać go w sekrecie. Przyda się na bankiety, święta, plotki z dziewczynami, ale też i na śniadanie czy...

Jestem na Patronite!

Co to znaczy?

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Jestem na Patronite!

To znaczy, że możesz stać się moim patronem i zadeklarować chęć cyklicznego wspierania mnie wybraną przez siebie kwotą.

Czytaj więcej

Życie jest za krótkie na złe jedzenie

Książka na przedłużenie wakacji: Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuzy

Książka na przedłużenie wakacji: Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuzy

Grecy, choć niewysocy i przy kości, żyją całkiem długo, warto więc przyjrzeć się ich diecie i ruszyć do sklepu po owoce, strączki, ryby, wino i anyżówkę. Ta ostatnia podkręci zarówno zabawę, jak i...

Rzuciłam etat i co dalej?

Rzuciłam etat i co dalej?

Podsumowanie czterech miesięcy na frilansie: napisałam ponad trzydzieści tekstów, odwiedziłam sześć krajów, wzięłam ślub, rozpoczęłam kurs retoryki w Instytucie Badań Literackich i dostałam się do...

Leć do Aten, a potem ruszaj w rejs po greckich wyspach

Leć do Aten, a potem ruszaj w rejs po greckich wyspach

Lot do stolicy Grecji trwa trzy i pół godziny, potem wystarczy tylko pół godziny, by dotrzeć do portu. A stamtąd można ruszyć w rejs po greckich wyspach: Eginie, Hydrze i Poros. Blisko do stolicy, a...

Gdzie i co zjeść, czyli kulinarny przewodnik po Bukareszcie

Gdzie i co zjeść, czyli kulinarny przewodnik po Bukareszcie

W Bukareszcie króluje tradycyjne rumuńskie jedzenie. Rumuni lubią swoją mamałygę, flaki na maśle i mleku oraz wieprzowe kiełbaski. W stolicy jednak przybywa nowych, modnych miejsc dla młodych ludzi....

Pin It on Pinterest